Simply Flowers

Simply Flowers

Het is vooral de stijlvolle vorm die de Calla uniek maakt. Calla’s zijn er in de mooiste zachte eigentijdse tinten en de bloemen stralen eenvoud en rust uit. Juist daarom is deze elegante bloem elk seizoen weer geschikt om te combineren met andere bijzondere bloemen in boeketten of arrangementen. De elegantie en ’t exclusieve imago van Calla’s zijn daarnaast voor elk bloemwerk een verrijking.

Simply Play

De Calla is wereldwijd een favoriet product in exclusieve arrangementen, in rouwwerk en voor aankleding van bruiloften. Maar naast speciale gelegenheden zullen bloemisten zich vooral moeten onderscheiden met spannende productcombinaties en indrukwekkende boeketten. Met zijn eenvoud, rust, eigenzinnigheid en unieke stijl creëert de Calla extra impact en brengt hij harmony en spanning in een boeket. Wat is er fraaier dan een los gebonden boeket bestaande uit enkele bijzondere bloemen met karakter, die de ruimte krijgen zichzelf te laten zien? Bloemen die in kleur, vorm, structuur en lengte juist van elkaar verschillen. Dat creëert een mooi contrast en brengt een boeket tot leven. Probeer de Calla eens te mixen met een mooie volle roos, een weelderige anjer of een wilde spinchrysant en ervaar het contrastrijke kleur- en vormenspel. We tonen onder ‘inspiratie’ graag vele opvallende combinaties die de consument zullen verrassen.

Soms zijn we te conservatief met het gebruik van de Calla in formele arrangementen. Speel eens meer met de kleuren en bijzondere vorm van de Calla. Ervaar het effect en de verrijking voor je bloemwerk.

Simply Design

De Calla komt niet alleen tot zijn recht in combinatie met andere bloemen. Ook met een of meer Calla’s in een mooie vaas creëer je door de unieke vorm van de bloem een waar designstatement. Zo zie je de Calla ook vaak gepresenteerd in designmagazines. Soms heel strak en stijlvol, maar zeker ook als een mix van natuurlijke kleuren, heel frivool en speels! De Calla lijkt soms fragiel, maar is juist sterk en stevig om in de bloemisterij mee te werken. Het is een van de weinige bloemen, die zich ook goed laat buigen. De Calla geeft hiermee een extra dimensie aan arrangementen en ander bloemwerk van een bloemist. Ervaar het bijzondere design karakter van de Calla en vooral ook de verkoopkansen die dit biedt.

Simply Reviews

Als kwekers kunnen wij de mooiste Calla’s kweken, maar het is de bloemist die met zijn of haar creativiteit en vakmanschap de consument kan verwonderen en verblijden. Steeds meer bloemisten ontdekken de eenvoud & impact van Callas voor hun bloemwerk. Niet alleen voor rouwwerk of bruidsboeketten, maar ook voor hun weekendboeketten en tafelarrangementen! Hier een aantal reviews van bloemisten en designers.

Brigitte Boecking Darmstadt
"Sommige klanten zijn bang van de donkere Calla's. Ik combineer ze graag met enkele andere bloemen en weet klanten dan echt te verrassen."
Brigitte Boecking
Blumenhaus Chrysantem | Darmstadt Germany
Brigitte Heinrichs Germany2
"Naast een basis assortiment, werk ik graag met enkele bloemen die extra impact kunnen geven. Dat doet de Calla zeker. Voor mij is de Calla de zon in de lente!"
Brigitte Heinrichs
Germany
Cemal Phillo Flowers Londen
"De Calla gebruiken wij ook graag in boeketten voor onze BtoB klanten. Als we na een week de vazen wisselen staan de Calla's nog! "
Cemal Cemal
London United Kingdom
Cyrill Tronchet UK -2
"Ik gebruik de Calla, vanwege de uniek vorm graag als een basis voor mijn boeketten. Ik zeg Calla First!"
Cyrill Tronchet
London United Kingdom
florist Dries Season Flowers Amsterdam
"De Calla heeft door de uitgesproken kleuren en lange stelen van nature de 'WOW Factor'!"
Dries
Season Flowers | Amsterdam The Netherlands
joanstamfloraldesigner2
"De natuurlijke kleuren en het expressieve karakter van de Calla geven je bloemwerk een extra dimensie. Een bloem om gewoontes mee te doorbreken!"
Joan Stam
Bloomtube | The Netherlands
joycebrueren
"Ik laat in een boeket de Calla's vaak iets langer, zodat ze eruit springen en juist door hun eenvoud extra energie geven."
Joyce Brueren
Jolls | Venlo The Netherlands
Olga Sahraoui NYC22
"De Calla is hier in New York favoriet bij bruiden. In zijn eenvoud is 't ook voor mij de meest uitgesproken bloem."
Olga Sahraoui
Sahola Floral Art | New York USA
resivangoolfloraldesigner
"We moeten als bloemisten meer durven experimenteren en ons onderscheiden. Dat vraagt ook om unieke bloemen. En dat is de Calla qua vorm en stijl zeker."
Resi van Gool
Kamille Bloemen | Geertruidenberg The Netherlands
Sabrina Pagh Kopenhagen
"De elgenante Calla is voor mij de 'Koningin van de Bloemen'. Niet alleen makkelijk te buigen, maar past perfect in zowel de klassieke als de moderne Nordic interieur stijl."
Sabrina Pagh
Copenhagen Denmark
tomnackaerts young amadeus flowers Leuven Belgium
"Wij houden van de elegante stijl en de sterke decoratieve waarde van de Calla. Zeker om te buigen is de Calla uniek!"
Tom Nackaerts
Young Amadeus Flowers | Leuven Belgium
V_V Flowers Breda Netherlands
"Wij maken graag wilde losse boeketten, waarin we bloemen ruimte geven om te schitteren. De eenvoud en kracht van de Calla past perfect bij onze stijl."
Tess
V&V Flowers | Breda The Netherlands

Simply Small, Medium & Large.

De Calla is verkrijgbaar in diverse lengtes en is daarmee zeer geschikt voor boeketten en arrangementen in uiteenlopende formaten. De korte kleinbloemige soorten zijn perfect te gebruiken in kleine ‘Posy’ boeketten, maar de extra lange en grootbloemige Aethiopica’s zijn een opvallende eyecatcher in bedrijven of op evenementen.

Simply Small

Simply Medium

Simply Large

Simply Small, Medium & Large.

De Calla is verkrijgbaar in diverse lengtes en is daarmee zeer geschikt voor boeketten en arrangementen in uiteenlopende formaten. De korte kleinbloemige soorten zijn perfect te gebruiken in kleine ‘Posy’ boeketten, maar de extra lange en grootbloemige Aethiopica’s zijn een opvallende eyecatcher in bedrijven of op evenementen.

Simply Small

Simply Medium

Simply Large

Simply Colourful

De Calla collectie laat zich kenmerken door een breed palet aan natuurlijke kleuren. Vooral de mooie intens witte soorten van de Calla zijn breed bekend en gewaardeerd door bloemisten. Daarnaast zijn ook de frisse gele en warme oranje varianten populair en onderscheidend. De laatste jaren lijken ook de roze soorten erg gewild. Van zachte pasteltinten tot knallende fuchsia tinten. Uniek in het Calla kleurenpalet zijn verder de donkerpaarse en zelfs zwarte soorten, die een krachtig statement maken in moderne boeketten. Bijzonder zijn ook de frisse groene variaties en natuurlijk de dubbelkleurige bloemen, zoals paars met wit of rood met een vleug groen. En over rood gesproken. Heeft u de intens rode Calla al eens gebruikt in een vurig liefdes boeket! 

Simply Care

Enkele verzorgingstips voor het verlengen van de houdbaarheid in de winkel:

1Calla's houden van schone vazen of emmers met schoon water. Gebruik echter weinig water om verslijmen van de stelen te voorkomen.

2Het is raadzaam een chloorpil of bolbloemenvoedsel aan het water toe te voegen.

3Vóór het op de vaas plaatsen, de Calla's goed laten uitlekken en enkele cm's afsnijden met een scherp mes

4Regelmatig tussentijds afsnijden en water verversen verlengt de houdbaarheid.

5Eventuele slijmstelen altijd direct verwijderen.

6Pas op voor beschadigen of stoten van de schutbladen. Pak de bloemen altijd bij de steel op.

Simply Beauty

De botanische naam voor de Calla is Zantedeschia, genoemd naar de Italiaanse arts en plantenbeschrijver R. Zantedeschia (1773-1846) die de Calla in de 18e naar Europa bracht. De Zantedeschia werd oorspronkelijk ook wel Arum Aethiopicum, Calla aethiopica of Ethiopische aronskelk genoemd. In de 18e eeuw stond Afrika in het westen vooral bekend als Ethiopië.

Aethiopica is verder Grieks voor ‘groeiend in het Morenland’ of ‘door de zon geblakerd’. In de volksmond wordt de naam Calla gebruikt. Een korte duidelijke naam die ook past bij de krachtige eenvoud van de bloem. Bovendien betekent ‘Calla’ in het Grieks: mooi.