Simply Plants

Simply Elegant

De Calla plant is een buitengewoon elegante woonplant met een stijlvolle designachtige én natuurlijke uitstraling. Tussen de zachte, groene, soms gespikkelde bladeren komen uit de ‘knol’ stelen omhoog met aan het einde schitterende kelkvormige schutbladeren als bloem. 

Het natuurlijke kleurenpalet van Calla gaat van zuiver wit tot diep donkerpaars, dat zelfs neigt naar intens modisch zwart. Daartussen bevinden zich zomerse frisse vrolijke kleuren. Van heldergeel (Pantone Kleur 2021) tot intens rood. Van dieporanje, tot zuurstokroze. En hoe bijzonder is ’t als meer kleuren in een bloem samenkomen? Dat kan echt bij de Calla, Geel met een zweempje oranje of wit met een mooie vleug paars!

Simply outside....and inside!

De Calla is een van de weinige bloeiende planten die goed matcht met een modern en strak eigentijds interieur. Vooral met meerdere planten of kleuren samen in een opvallende pot of plantenbak creëer je een waar designstatement. En ook in een presentatie met andere groene of bloeiende planten (bijv orchidee, bromelia en anthurium) met verschillende vormen en structuren, komt het stijlvolle karakter extra tot zijn recht. En niet alleen binnen!

In het voorjaar en de zomer is de Calla ook een schitterende plant voor buiten. Strak en door het groen toch ook speels. De calla is een verrassend veelzijdige zomerbloeier waarmee een tuin, terras of balkon snel een bijzondere uitstraling krijgt.

Simply Care

Enkele verzorgingstips voor verlengen van de houdbaarheid van Calla planten in ’t plantenschap.

1Calla staat het liefst in halfschaduw. De plant kan tegen volle zon, maar gaat dan meer blad en minder gekleurde kelken aanmaken.

2De kluit mag licht vochtig zijn, maar zeker geen voetbad hebben. 

3Wekelijks een beetje plantenvoeding bevordert de bloei.

4In de warme maanden kan Calla ook buiten schitteren.

5Bruine bladeren wegknippen, uitgebloeide bloemen niet afknippen, maar met stengel en al uit de plant trekken. 

Simply Value for Money

De Calla plant is een wonderlijke verschijning en zeker geen alledaagse bol-op-pot, het is een echte stijlvolle blikvanger en verrijking van het assortiment voor bloemisten, tuincentra en plantenwinkels. De combinatie van sprekende kleuren zorgt voor een krachtig, eigentijds en vooral zonnig effect in het schap! 

De sterke energieke knol maakt ook de houdbaarheid van Calla Planten uniek. Calla planten worden in ongeveer 10 weken met veel zorg opgekweekt. Consumenten kunnen daarna extra lang van hun aankoop genieten: minstens 4 tot 6 weken! In de zomer buiten zelfs veel langer! Bovendien blijft de Calla plant thuis op tafel of op het balkon nog steeds nieuwe bloemen geven. Die belevingswaarde en de lange houdbaarheid maken van de Calla echt een ‘value for money plant’.

Wist u overigens dat de Calla plant ook jaarrond leverbaar is?